Lo ruc de Formentor (blog tancat)

Pasturant per les carritxeres...

dimecres, d’agost 03, 2005

Això és enforíssim



Dins l'escala mallorquina de distàncies - que mumare aplica rigorosament -, 30 km és enfora. Si són 50 km és molt enfora. I si són 60 o 80 km, la categoria és: Caaa! És enforíssim.
Des de Son Sardina, la Colònia de Sant Pere és enforíssim. Dilluns vàrem passar un dia perfecte amb uns amics, pels voltants de la Colònia de Sant Pere. Un lloc molt poc concorregut, perquè no és un lloc de pas, sinó més aviat un cul-de-sac, a una distància enforíssim de la badia de Palma, que és el principal formiguer de l'illa.
Les vistes sobre la badia d'Alcúdia i, a l'altra banda, les penínsules de la Victòria i de Formentor són espectaculars (en una ínsula-univers, com és Mallorca, hi caben penínsules i tot). A la reraguarda, les muntanyes d'Artà, que són en part parc natural. Pi blanc, llentiscle, càrritx i garballó (margalló) són la vegetació predominant. Tons terrosos i verds, que contrasten amb els blaus, en plural, de la mar.
El racó de les fotos és Es Caló (poc abans de la posta de sol), una cala al peu de les muntanyes de la talaia de Moreia (mutanyes d'Artà). Als de fora Mallorca us pareixerà mentida que en una illa amb un milió de persones (entre residents i turistes) s'hi trobin racons com aquests, a només 30-45 min de la carretera més propera. Un bon lloc per nedar a la posta de sol amb als amics de tota la vida...