Lo ruc de Formentor (blog tancat)

Pasturant per les carritxeres...

diumenge, de juliol 03, 2005

Des de l'espai


En Benjamí Villoslada va parlar fa uns dies de les fotos satel·litals del servei Google Maps, i enllaçava a una foto de Sineu des del cel. Això que l'espai comenci a només dos-cents o tres-cents quilòmetres per damunt dels nostres caps és una mica frustrant. Però més frustant és encara que d'un 25-33% de l'illa - inclosa bona part de Palma - només hi hagi unes fotos de baixa definició, que no permeten gaudir del detall que els amos de So'n Google han reservat a la part forana.

Com que Google no m'ha concedit el privilegi de veure el campanar de l'església de So'n Sardina, ni la calba d'en Toni Bombo passejant pel carrer de Passatemps, ni el fantasma de s'Escolà caminant amb la bicicleta a un costat i un puro apagat a la mà, he hagut de tirar cap a la part central i oriental de Serra de Tramuntana, la meva segona - o primera - pàtria mallorquina.

Aquí podeu veure Sa Calobra i la part final del Torrent de Pareis. El zoom encara es pot augmentar una mica. Amb les fletxes podeu remuntar el torrent fins a s'Entreforc, i voltar cap a Sa Fosca i arribar al Gorg Blau (ple fins a dalt). O bé remuntar el Torrent de Lluc fins al Clot d'Aubarca i Lluc. Llàstima que la vegetació està resseca, i el clot d'Albarca llaurat: només és una taca de terra roja.

Aquí, en canvi, teniu una foto terrestre del Clot, en plena primavera d'hivern (novembre 2003). Al fons, naturalment, el Puig Roig.


5 bramuls:

  • At 4:03 a. m., Anonymous Anònim said…

    Bona foto.

    Aquí un grup de fotoferits mallorquins anam penjant fotos i criticant-les (constructivament) per a fer-les millor (o no) el proper pic :)

    http://taller.fotobloc.net

     
  • At 4:06 a. m., Anonymous Anònim said…

    M'ho deixava: els meus repadrins vivien a Albarca --era seu, si és que algú pot tenir un bocí de terra :)

     
  • At 3:56 a. m., Blogger Geococcyx said…

    La fotografia és un tema pendent. No m'hi he arribat a posar mai seriosament.
    Aspiraria a que les fotos sortissin bé totes soles, cosa difícil fins i tot - o precisament- amb una càmera digital automàtica...

    I quin privilegi viure a Albarca. No si en aquells temps eren tant privilegi. El meu repadrí feia de jornaler a Biniforani, devers el Coll de Sóller. Hi anava i tornava a peu cada setmana des de S'Indioteria.

     
  • At 8:44 a. m., Anonymous Anònim said…

    Sembla que no era cap privilegi, al contrari, volien anar a Artà. Crec que van acabar portant l'oficina de correus, qualque dia haig d'investigar-ho.

     
  • At 8:53 a. m., Anonymous Anònim said…

    Biniforani, un nom brutal :)

    Aquest? http://www.charmingsmallhotels.co.uk/Media/2499_50.jpg

     

Publica un comentari a l'entrada

<< Inici