Lo ruc de Formentor (blog tancat)

Pasturant per les carritxeres...

dijous, d’agost 03, 2006

Cúber revisitat

.



A la majoria de lectors mallorquins no cal que els parli de la carretera de Sóller a Lluc, per la Serra de Tramuntana, un recorregut automobilístic clàssic, tan per a muntanyencs que volen accedir a qualsevol dels puigs o torrents d'aquelles contrades com per als qui només volen fer un passeig en cotxe, o torrar uns butifarrons a la Font des Noguers, abans que prohibesquin consumir colesterol en espais oberts ( i suposant que encara es pugui fer foc allà dalt, cosa que dubt).

Bé. Ja no estic físicament per fer el Torrent des Gorg Blau (Sa Fosca), ni mentalment per pujar el Barranc de Biniaraix (cavallet quan eres jove que hi anaves de pentinat!). Però cada any he de tornar sens falta a recórrer en cotxe aquesta carretera de la Serra de Tramuntana. Enguany amb una variant: la caminada diària d'una hora que faig d'un temps ençà l'he feta aquest vegada pels voltants del Pla de Cúber. I me n'he dut unes quantes sorpreses.

En primer lloc, m'ha sorprès comprovar com en plena temporada turística i de vacances, la carretera era gairebé deserta a les sis o les set de la tarda. Això deu ser una sorpresa de foraster, pero una sorpresa en tot cas. En segon lloc, i això ja ho sabia, la llum de la tarda dóna una il·luminacio perfecta a les muntanyes quan et poses d'esquena al sol. En tercer lloc, hi feia un oratget deliciós, pels voltants del Pla de Cúber. Tècnicament, hi feia un estar de Déu. En quart lloc, la tranquil·litat era absoluta, encara reforçada per qualque picarol de cabra o d'ovella, que sonava ocasionalment. Mentrestant, prop d'un milió de persones s'amuntegaven a les zones urbanes de l'illa.

Dimarts vàrem passejar per Cúber entre càrritxs i aritges, rosers silvestres, esbarzers (menjàrem qualque móra) i pins blancs. Fins i tot qualque aranyoner (Prunus spinosa), amb els aranyons ben visibles. Jo diria que és la mateixa espècie amb què a Navarra fan el patxaran. I aprofit per saludar el sector navarrès de l'audiència...

La primera foto és del penyal des Migdia, i la resta són de l'embassament de Cúber i els seus volants.
.

2 bramuls:

  • At 9:15 p. m., Anonymous Anònim said…

    SÓC LA GEMMA DE GIRONA,
    VEIG QUE ANEM MOLT BÉ DE MEMORIA. I JO QUE ET VOLIA PREGUNTAR PER TOT EL QUÈ ESTÀ PASSANT A MÈXIC...
    PERÒ COM QUE NO TE L´ESTÀS PASSANT TAN BÉ COM JO CREIA, ;) M´ESPERARÉ A QUE TORNIS DE LES VACANCETES PER PREGUNTAR A UN CATALÀ SOBRE EL PANORAMA MEXICÀ.
    SI EL DESCANS SE´T FA FEIXUC, ALEGRA´T PELS QUE NO TENIM VACANCES, QUE ENS LA PASSEM D´ALLÒ MÉS DIVERTIT! ;) SALUT! GEMMA.

     
  • At 3:25 p. m., Blogger Geococcyx said…

    Gràcies, maca, pels bons desitjos. La cosa mexicana es complica (uf, quina suada!). No vull que m'apliquin l'article 33.
    Salutacions.

     

Publica un comentari a l'entrada

<< Inici