Lo ruc de Formentor (blog tancat)

Pasturant per les carritxeres...

divendres, d’octubre 20, 2006

Estampes petreres

.


Al costat dels Audis i les furgonetes, pels carrers de Petra pots trobar aquesta casta de hardware: un Mobylette (per a mi Mobylette sempre va ser masculí), venerable successor de l'encara més venerable Velosolex. I una bicicleta de dona (de quan les bicicletes encara tenien sexe), per ventura dels anys cinquanta. Totes dues amb portabultos semiindustrial i "de reciclatge".




Segons Bartomeu Font Obrador, biògraf de Fra Juníper Serra, el campanar de Jalpan (Sierra Gorda de Querétaro) se sembla al de Petra. Jo supòs que tots dos tenen campanes. Deixarem la comparança als amables rucaires. El de la dreta és el de Jalpan, per suposat. Un carrer de Petra honora l'agermanament amb Jalpan de Serra.



L'exterior, diguem-ne auster, de l'església de Petra amaga un sorprenent interior gòtic, tot i que l'església és dels segles XVI i XVII.



Carrers deserts, qualque madona que conversa. Deu ser l'efecte de vila-dormitori que comentava Espinàs a A peu per Mallorca, un llibre on l'autor cercava i cercava, però no acabava de trobar, una Mallorca miraculosament fora del temps.

I, finalment, una plàcida aturada al restaurant i allotjament rural Sa Plaça.



* Totes són imatges de l'agost del 2006.

3 bramuls:

  • At 2:03 p. m., Blogger JoanRa López said…

    Ostres, realment has fet un post espectacular. Tant per la qualitat de les imatges com per la informació donada :o)).

    Això sí, em quedo amb l'interior de l'església de Petra (m'apunto per visitar-la durant la meva propera visita a l'illa), i amb la búsqueda de l'Espinàs, perquè realmente existeix una miraculosa Mallorca fora de temps???

    Apa, salutacions!!

     
  • At 7:24 p. m., Blogger Geococcyx said…

    Existeix una Mallorca miraculosament fora del temps?? Hauria d'existir? La pregunta del milió de dòlars. Se'm fa difícil contestar-la després de 25 anys fora de l'illa, però en tot cas, podria existir com a state of mind de Lo ruc de Formentor...

    Com a turista, pots trobar molts de racons tranquils, sorprenents, espectaculars, tan a la natura com a les viles...

     
  • At 7:30 p. m., Anonymous Anònim said…

    Que guapoooooooooooooooooo

     

Publica un comentari a l'entrada

<< Inici